Schrijfsels rond bibliotheek en bibliotheekzaken. En alles wat interessant is voor het inlichtingenwerk, mediawijsheid en andere bibliotheekzaken.

vrijdag 31 juli 2009

Beagle


Vandaag start de VPRO met de lancering van de Beagle-website. Het “Beagle-project” is het grootste crossmediale project dat de VPRO ooit heeft ondernomen. Centraal staat de reconstructie van de wereldreis die natuuronderzoeker Charles Darwin van 1831 tot 1835 maakte aan boord van de Beagle. Die reis gaf hem het inzicht dat uiteindelijk zou leiden tot de publicatie in 1859 van het boek dat de mensheid voor altijd een andere kijk op het ontstaan van het leven zou geven: On the Origin of Species. De eerste tv-aflevering van de Beagle is op 13 september te zien op Nederland 2 . Maar ook op radio en internet zal de Beagle alom en permanent aanwezig zijn. Ook onze Geschiedenis-website zal uitgebreid verslag doen van de historische implicaties van Darwin’s beroemde scheepsreis. In onderstaande bijdrage doet Marnix Koolhaas verslag van een reis die hij afgelopen maand maakte naar Vuurland, en waar de beroemde zeestraat ligt die vernoemd is naar het schip dat onder het bevel stond van kapitein Fitzroy.

Bron: VPRO

Twitter:
Ook wordt er veel getwitterd. O.a. door de bemanning VPRO_Beagle , Lex Runderkamp en ook uit het dagboek van Darwin wordt dagelijks geciteerd. Ook de afzonderlijke bemanningsleden twitteren.

Geen opmerkingen: