Schrijfsels rond bibliotheek en bibliotheekzaken. En alles wat interessant is voor het inlichtingenwerk, mediawijsheid en andere bibliotheekzaken.

dinsdag 14 juli 2009

(Kinder)boeken nieuwtjes...


Eerste recensie van de film "Harry Potter and the Half-Blood Prince" (2009)in de New York Times.
Het is een heel kritische recensie. Het is wel duidelijk dat het de huidige regiseur niet makkelijk heeft. Het is steeds moeilijker orgineel te zijn. Voor alle weetjes en relaties etc kun je altijd goed terecht bij Wikipedia. Een kritiek punt is ook nog eens dat de tijd tussen het uitkomen van het boek en de film steeds verder uit elkaar gaan liggen. Kan een heel boek nog wel in één film? Dat geld ook voor de ouderdom van de drie hoofdpersonen. Die hun kinderlijke onschuld kwijt zijn en nu te gladjes spelen. Dat alles doet natuurlijk niks af aan de populariteit van de film en een beoordeling van 3,5 uit 5 krijgt.

Al in begin juli in het AD de mededeling dat er eindelijk een opleiding voor striptekenaar komt. Vanaf september begint de opleiding Comic Design, een vierjarige hbo-studie aan ArtEZ Art & Design te Zwolle. Hanco Kolk, TRIK en Anke Feuchtenberger vormen de eerste kern van dit team, dat voorlopig onder leiding staat van de illustrator Sytse van der Zee.

Boekentrailer. Ik weet nog steeds niet wat ik ervan moet vinden, maar toch betrap ik mij erop dat ik zo soms geintigeerd raak door de titel. Zo ook bij het opnieuw uitgegeven boek: De geheime tuin - F.H. Burnett.

Geronimo Stilton is de hoofdpersoon uit een serie boeken voor kinderen van 8 - 11 jaar waar een hele meute kinderen heel veel plezier aan beleven. De fantasiewereld die de italiaanse schrijfster(ers?). De website van de uitgever mag er ook zijn, simpel maar heel onderhoudend. De nederlandse website is helemaal een interactief speeltje. Dat is pas marketing.
Villa Kakelbont (=bron) vermeldt: Kinderzender Nickelodeon heeft de uitzendrechten voor de animatiereeks Geronimo Stilton gekocht. De serie, die gebaseerd is op de gelijknamige kinderboekenreeks, komt vanaf het najaar in België op de buis, stelt Nickelodeon. In België werd het boek al uitgeroepen tot Bovenste Beste Kinderboek en Mooiste Kinderboek Aller Tijden.
De serie richt zich tot jongens en meisjes tussen de 6 en de 12 jaar oud. De precieze datum waarop de tv-reeks van start zal gaan op Nickelodeon, is nog niet bekend.
Nu maar afwachten of de muis ook op de Nederlandse Nickelodeon kinderzender verschijnt!

Geen opmerkingen: