Schrijfsels rond bibliotheek en bibliotheekzaken. En alles wat interessant is voor het inlichtingenwerk, mediawijsheid en andere bibliotheekzaken.

dinsdag 17 maart 2009

Nieuw tijdschrift 'Digitale Bibliotheek'


Het blad Digitale Bibliotheek, op de cover kortweg DIB genoemd, blijkt een mengeling van uiteenlopende artikelsoorten te worden. Vanwege de internationale benadering zijn diverse rubrieken Engelstalig. Losse nummers gaan € 15,- kosten. Het DIB is op 12 maart ten doop gehouden in het LeescafĂ© van DOK Delft. Een Haarlems tintje kreeg het geheel omdat onze collega Jan Klerk er redactielid is. Hij mocht uit handen van hoofdredacteur Karolien Selhorst het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Zijn eigen verslag lees je hier, het is tevens een pleidooi voor alles wat met de Digitale Bibliotheek te maken heeft en allerlei toepassingen en mogelijkheden die de nieuwe digitale wereld ons levert.
Ik ga er hier maar even van uit dat we ook een abonnement krijgen! Wie heeft er al een exemplaar gezien? Kijk anders op de website.

1 opmerking:

Karolien Selhorst zei

Dag Erwin,

Hopelijk nemen jullie een abonnement. Ik kan je ook een proefnummer bezorgen. Geef maar een seintje op: karolienselhorst@essentials-media.nl
Bedankt voor de aandacht die je besteedt aan DB.