Schrijfsels rond bibliotheek en bibliotheekzaken. En alles wat interessant is voor het inlichtingenwerk, mediawijsheid en andere bibliotheekzaken.

zaterdag 7 maart 2009

Hebbedingetje


Soms zie je iets waarbij je meteen ziet dat het handig is. Heel vaak echter blijkt later in de praktijk het wel eens tegen te vallen. Het hebbedingetje van vandaag lijkt mij een uitzondering. Boeken blijven niet altijd makkelijk open liggen. In veel situaties heb je maar een hand ter beschikking. En er is niks ergerlijker dan dat het boek steeds dichtklapt. Zelf ben ik iemand die overal leest: bus, trein, tent, bed, bushalte, wachtkamer etc. Bibliotheekboeken zijn meestal geen probleem, die hebben een stevige kaft en meestal beter gebonden dan een gekocht boek. Toch lijkt "Thumbthing" ook hierbij een makkelijk te gebruiken stukje gereedschap. Wie gaat het aanschaffen? Het is hier overal te koop.

1 opmerking:

Peony Hardbottle zei

Heeee dit was ooit een kadootje bij een studiedag over "ontsluiting"! (van de wetenschappelijke bibliotheken - heel interessant). Het leek mij niet erg handig, dus ik heb het niet eens meegenomen toen. Ze hadden trouwens verschillende maten!