Schrijfsels rond bibliotheek en bibliotheekzaken. En alles wat interessant is voor het inlichtingenwerk, mediawijsheid en andere bibliotheekzaken.

woensdag 11 maart 2009

23Dingen


Och ja, wat doen we er allemaal mee? De eerste serieuse 23dingen-leerlingen zijn in volle aktie. Toch vragen coaches, bibliothecarissen, medewerkers, informatiebemiddelaars en andere zich af: Hoe verder? Wat doen we ermee in ons werk? Daarover gaan we met zijn allen nog wel in discussie. Er valt veel over te vertellen en ik loop een beetje op de ontwikkelingen voor, geduld is gevraagd... wordt vervolgd! Lees onder andere bij Michel H. Ding 5; Uitgegraasd (voor vandaag) en de reakties daarop.
Er worden overal vragen gesteld over de voortgang en invloed van al die WEB2.0 toepassingen, met name over de sociale netwerken, waar Jan en Alleman zijn bijdrage kan leveren. Zijn bibliotheken daar huiverig voor? Voorlopig is onbekend onbemind en bibliotheken moeten er juist NIET huiverig voor zijn, is mijn mening.
Een bijzondere gedachte hierover is ontzettend leuk uitgebeeld door Michel Edson met zijn filmpje "Web Tech Guy and Angry Staff Person" Op groot formaat hier te zien. En als diaserie hier. Of rechtstreeks in het bericht hierboven.

Geen opmerkingen: