Schrijfsels rond bibliotheek en bibliotheekzaken. En alles wat interessant is voor het inlichtingenwerk, mediawijsheid en andere bibliotheekzaken.

vrijdag 2 oktober 2009

Gogo's


De nieuwe verzamelhype onder kinderen. Gogo's (spreek uit: kookoos) zijn onooglijke poppetjes die in korte tijd razend populair zijn geworden. Je kunt ze als kamervulling in de vensterbank zetten of er keihard mee stuiteren. C1000-klanten krijgen de figuurtjes sinds half september bij elke tien euro aan boodschappen. Onder de miljoenen poppetjes die zijn verdeeld over de supermarkten zitten vierhonderd gouden poppetjes. Wie zo'n felbegeerd figuurtje heeft, moet zich razendsnel melden op de internetsite van C1000. Niek deed dat en won daarmee die limo-tour én ontelbaar veel extra Gogo-poppetjes voor zijn medescholieren. Als het klopt wat C1000 in alle reclameuitingen belooft, dan is het schoolplein van de Emmaschool straks bedolven onder die fleurige figuurtjes.

Gisteren zond het Jeugdjournaal het item uit over de Gouden Gogo, inclusief een interview met Liesbeth/Media Rakkers over jeugd & commercie. Leuk om terug te zien? In de video begint het onderwerp begint bij 7.09 min.

Get Microsoft Silverlight

Geen opmerkingen: