Schrijfsels rond bibliotheek en bibliotheekzaken. En alles wat interessant is voor het inlichtingenwerk, mediawijsheid en andere bibliotheekzaken.

maandag 20 april 2009

Kindermuizen


Doordat kinderen steeds vaker en langer achter de computer zijn te vinden komt er voor hen steeds meer speciale randapparatuur beschikbaar. Dat zijn vaak muizen en toetsenborden in vrolijke kleuren en met leuke motieven, maar deze apparatuur biedt voor hen vaak meer voordelen dan alleen deze vrolijke buitenkant.
Zo zijn er muizen die beter in een kinderhand passen, en toetsenborden met kleinere toetsen. Ook zijn er toetsenborden met schrijfletters, die zodoende kinderen helpen bij het leren schrijven. Soms staat bij deze toetsenborden een letter zowel als hoofdletter als kleine letter op de toets afgedrukt. Kinderen leren op school eerst in kleine letters schrijven. Als kinderen ook op de computer met kleine letters kunnen werken, herkennen ze deze eerder en leren zij dus sneller. Vooral kinderen in het speciaal onderwijs, bijvoorbeeld kinderen met concentratieproblemen of leerachterstanden, hebben hier baat bij.
Bron: http://www.kindertoetsenbord.nl/

Geen opmerkingen: