Schrijfsels rond bibliotheek en bibliotheekzaken. En alles wat interessant is voor het inlichtingenwerk, mediawijsheid en andere bibliotheekzaken.

dinsdag 21 april 2009

Annie M.G. Schmidt Huis


In "Nieuwsmail" staat het volgende bericht: "Het Annie M.G. Schmidt Huis zal in 2012 haar deuren voor het publiek openen en moet het culturele erfgoed van de schrijfster toegankelijk maken en houden en tegelijk een kunstencentrum zijn voor kinderen tussen vijf en vijftien jaar" Het is al jaren getouwtrek van steden. In 1997 en 1998 werd al geprobeerd een Annie M.G. Schmidt Huis te realiseren in Utrecht, toen werd het project uiteindelijk stilgelegd wegens onvoldoende financiele middelen.
Vorig jaar echter schreef de gemeente Amsterdam een prijsvraag uit om een nieuwe bestemming te vinden voor de silo´s op het Zeeburgereiland en het Annie M.G. Schmidt Huis kwam daarbij als beste inzending uit de bus. In de Nieuwsarchief van Leesplein.nl is er meer over te vinden. De architecten Arons en Gelauff hebben gewonnen met hun ontwerp voor twee oude rioolzuiveringssilo's in Amsterdam Zeeburg.
Een eigen website van het Huis is er ook al...

Geen opmerkingen: