Schrijfsels rond bibliotheek en bibliotheekzaken. En alles wat interessant is voor het inlichtingenwerk, mediawijsheid en andere bibliotheekzaken.

donderdag 27 augustus 2009

eBoekhuis start met 3.000 titels


Geschreven door Marie-José Klaver
woensdag, 26 augustus 2009
Centrale distributie van ebooks.
Bol.com, Selexyz.nl en Vanstockum.nl starten met de verkoop van bijna 3.000 ebook-titels van Nederlandse uitgevers. Centraal Boekhuis verzorgt de digitale distributie onder de naam eBoekhuis. Consumenten kunnen de beschikbare titels sinds vandaag kopen en downloaden via de genoemde webwinkels.
Binnenkort komen er nog meer elektronische titels beschikbaar. Een aantal webwinkels,
waaronder Bruna.nl, Jongbloed.nl en Studon.nl start in september met het verkopen van
ebooks. Ook zij maken gebruik van de digitale dienstverlening van eBoekhuis.
Bol.com verkoopt sinds vandaag ook twee nieuwe readers van Sony, de Sony Reader Pocket Edition (199 euro) en de Sony Reader Touch Edition (299 euro). In de New York Public Library kondigde Sony gisteren de Sony Daily Edition aan. Deze ereader, die vanaf december in de Verenigde Staten te koop is, beschikt over een telefoonverbinding via telecombedrijf AT&T. De Sony Daily Edition beschikt ook over een Library Finder. Dit programma zoekt voor de gebruiker bij welke bibliotheek ebooks geleend kunnen worden. Via de telefoonverbinding kunnen de boeken vervolgens gedownload worden.
Sony is een samenwerkingsverband met de New York Public Library aangegaan. De
bibliotheek biedt alle boeken die zijn ingescand in het kader van Google Books aan voor de Sony reader. Deze boeken kunnen voor onbepaalde tijd op de elektronische lezer blijven staan.
De overige 29.000 digitale boeken in de bibliotheek blijven drie weken leesbaar.
De Amerikaanse boekwinkel Barnes & Noble, de grote concurrent van Amazon, heeft een
contract gesloten met het Nederlandse iRex Technologies. De Amerikaanse boekhandel wil zijn aanbod van meer dan 750.000 ebooks verspreiden via de nieuwste readers van de Eindhovense producent.

Bron: Informatieprofessional


Nederland massaal aan E-book
Mening over eBook van Vincent Everts (trendwatcher) in AD.nl

ePortal
ePortal klaar voor alle openbare bibliotheken

Na een testfase waaraan vijf pilotbibliotheken hebben deelgenomen, is de ePortal klaar voor aanbieding aan alle openbare bibliotheken. De ePortal maakt het mogelijk dat alle bibliotheken online eContent kunnen aanschaffen én uitlenen. Klanten kunnen eBooks of eAudiobooks (luisterboeken, hoorcolleges, hoorspelen) downloaden en gedurende enkele weken op een computer of MP3-speler bekijken of beluisteren. Daarna is de uitleentermijn verstreken, en het bestand niet meer bruikbaar.
NBDBiblion
Rotterdam
Haarlem
Zaandam/Zaanstreek
Almere
Venlo
Roermond

Geen opmerkingen: