Schrijfsels rond bibliotheek en bibliotheekzaken. En alles wat interessant is voor het inlichtingenwerk, mediawijsheid en andere bibliotheekzaken.

dinsdag 10 februari 2009

Boeken voor gsm

Nieuwe mobiele telefoons worden e-book readers.

Google heeft anderhalf miljoen digitale boeken geschikt gemaakt voor mobiele telefoons als de iPhone en de T-Mobile G1. Ook Amazon heeft aangekondigd om de boeken die nu geschikt zijn voor de e-book reader Kindle geschikt te maken voor verschillende merken en typen mobiele telefoons.

Google heeft ook een mobiele versie van zijn boekenzoekmachine Google Book Search. De boeken voor gsm die Google gratis beschikbaar stelt, zijn auteursrechtenvrij en al ingescand voor Google Book Search. Voor de mobiele boeken van Amazon zal betaald moeten worden.

Ook andere partijen storten zich op de markt voor het mobiele boek. De mobiele applicatiemaker ScrollMotion heeft een contract met enkele uitgevers gesloten om hun boeken geschikt te maken voor mobiele telefoons en de iPod Touch. Deze mp3-speler van Apple heeft net als de nieuwste generatie mobiele telefoons een groot scherm. ScrollMotion gaat mobiele versies van boeken van onder meer Houghton Mifflin, Simon & Schuster, Random House, Hachette en Penguin Group USA maken.

Bron: IP

Geen opmerkingen: