Schrijfsels rond bibliotheek en bibliotheekzaken. En alles wat interessant is voor het inlichtingenwerk, mediawijsheid en andere bibliotheekzaken.

donderdag 26 november 2009

Jongeren en internet


Wat jongeren op internet doen (2006-2009)

"Het zoeken naar informatie en sociaal contact staan centraal, maar ook vermaak speelt een grote rol."

Sinds 2005 onderzoekt IVO jaarlijks de ontwikkelingen en trends in internetgebruik van kinderen en jongeren in de 'Monitor Internet en Jongeren'. In de factsheet 'Wat doen jongeren op Internet?' zet het wetenschappelijk bureau de ontwikkelingen van 2006 tot en met 2009 onder elkaar.

Wat blijkt? Het internetgebruik onder Nederlandse 13-/14-jarigen stijgt. Tussen 2006 en 2009 is het gemiddelde gebruik twee uur gestegen, naar gemiddeld 15 uur per week. De meest opvallende verandering in het gebruik van applicaties is de doorlopende groei van het gebruik van profielsites (Hyves, Facebook, etc).

Inmiddels gebruikt 80% van de jonge scholieren deze sites, een groei van 40% in vier jaar. Ook opmerkelijk: op deze leeftijd doet al 10% aan online pokeren.

bron: Young Marketing Bovenstaand stukje komt uit het jaarlijkse onderzoek 'Monitor Internet en Jongeren' van IVO. In ruil voor je emailadres kan je de nieuwe factsheet hier downloaden.

Geen opmerkingen: