Schrijfsels rond bibliotheek en bibliotheekzaken. En alles wat interessant is voor het inlichtingenwerk, mediawijsheid en andere bibliotheekzaken.

maandag 11 mei 2009

Berichtjes van derden

Enkele interessante berichten, allemaal via twitter ontvangen...

Nederland achter met digitale boeken
10 mei 2009, 13:00 uur | FD.nl

Nederland blijft achter met het digitaal lezen van boeken. Uitgevers zijn enthousiast, maar fabrikanten werken nog niet mee.
Dat zegt directeur Daniel Ropers van internetwinkel Bol.com.
In de Verenigde Staten maakt de e-reader een sterke ontwikkeling door. Met dit apparaat kunnen lezers een boek digitaal inladen en lezen alsof het een gewoon boek is. Digitale producten van grote partijen als Sony en Amazon.com vinden in de VS al veel aftrek.

NRC leest met Pieter Steinz: hij bespreekt in het kort alle boeken die kans maken op de Libris Literatuurprijs 2009.
Meer informatie op een andere manier op de Casa Luna site van de NCRV.
Dimitri Verhulst wint Libris Literatuurprijs
Gepubliceerd: 11 mei 2009 22:26 | ANP
Amsterdam, 11 mei. De Vlaamse schrijver Dimitri Verhulst heeft maandag de Libris Literatuurprijs 2009 gewonnen met zijn boek Godverdomse dagen op een godverdomse bol. Meer in NRC...

Podcasts van Luisterrijk

Altijd op de hoogte van de nieuwste luisterboeken! Luisterrijk maakt twee podcasts waarop u zich gratis op kunt abonneren. Dat kan met iTunes, maar ook met andere software. Wanneer u zich abonneert met deze software, ontvangt u onze podcasts volautomatisch. Hieronder meer informatie over de twee podcasts van Luisterrijk.

Podcast 1: Luistercast
Luistercast is het tweewekelijkse audio-magazine van Luisterrijk! Met fragmenten uit de nieuwste luisterboeken en iedere aflevering een thema, met een bijbehorende Top 5. Bovendien ontvangt u iedere editie een kortingscoupon. Neem nu een gratis abonnement! Of meldt u aan voor de Luistercast podcast nieuwsbrief.
Podcast 2: Nieuw bij Luisterrijk
Wilt u continu op de hoogte blijven van de nieuwste luisterboeken bij Luisterrijk? Neem dan een abonnement op deze podcast. Zodra een luisterboek wordt toegevoegd aan onze downloadshop, ontvangt u het bijbehorende audiofragment automatisch.

Welke bieb gaat als eerste USB-sticks uitlenen?

Emile de Vlieger zet wiskunde lessen op een USB stick en biedt deze via zijn website voor een bedrag van € 39,- tot € 59,- te koop aan. Lees verder...

Geen opmerkingen: