Schrijfsels rond bibliotheek en bibliotheekzaken. En alles wat interessant is voor het inlichtingenwerk, mediawijsheid en andere bibliotheekzaken.

maandag 28 juni 2010

E-books allerlei



Vandaag allerlei berichtjes via twitter, krant en gmail binnen over E-books.

Bibliotheek Haarlem heeft 20 sony e-readers en laat zijn klanten ermee kennismaken. Onder het mom van "Altijd al een e-reader willen proberen? Grijp nu je kans."

In het Financieel Dagblad van 25 juni 2010 verscheen het artikel: "E-books: zeven schoten voor de boeg" De doorbraak van het elektronische boek zorgt ervoor dat 13 schrijvers, als Bernlef, van Dis, Dorrestein en anderen, hun visie hierover geven.
Het blog van Niels Aalberts "Eerste hulp bij plaatopnamen" geeft een uitgebreide analyse met uitgebreide links.

De site E-reader bericht over "De eBook vakantiekrant", over de opkomst van het digitale lezen. De vakantiekrant wil zo ebooks en ereaders bij een breed publiek onder de aandacht brengen. De krant is gratis te verkrijgen bij de meer dan 200 Libris en Blz. boekhandels. een digitale vakantiekrant.
Je kunt de Vakantiekrant (pdf, A4 formaat) gratis downloaden in ruil voor het plaatsen van één Tweet op www.ereaders.nl.

Via twitter werd ik attent gemaakt op een fictief magazine over ereading van Michael Ilegems. Hier is er meer over te lezen.
Met name interessant in het magazine zijn de interviews. Hij geeft een mooi en gedegen inkijkje in de opkomende wereld van het digitale lezen.
Ilegems is "er van overtuigd dat de evoluties die zich op dit moment voltrekken echt wel ingrijpend zijn. Het gaat niet om een zoveelste hype, om nieuwe speeltjes die morgen alweer verouderd zijn, maar om een radicaal nieuwe technologie die een geheel nieuwe economie op gang brengt."

Via Bibliotheek Haarlem hebben klanten via NetLibrary de mogelijkheid om e-books gratis te lenen.
Andere plekken waar gratis ebooks te vinden zijn: Overzicht van alle gratis ebooks
Veelal engels, maar ook veel nederlandstalig. Bijvoorbeeld bij BoonBook vind je ook nederlandse studieboeken .

Geen opmerkingen: