Schrijfsels rond bibliotheek en bibliotheekzaken. En alles wat interessant is voor het inlichtingenwerk, mediawijsheid en andere bibliotheekzaken.
woensdag 23 september 2009
In het huis van de dichter
Ik lees niet vaak NBD recensies, maar soms kom je ze onverwacht tegen. Zoals deze:
NBD|Biblion recensie:
Op feiten gebaseerde roman waarin de oud-journalist Jan Brokken zijn vriendschap beschrijft met de jonge Russische pianist Youri Egorov (1954-1988). Egorov ontvluchtte zijn vaderland in 1976 en ging in Amsterdam wonen, waar hij met volle teugen van het leven genoot: veel drugs, drank, mannen (hij was homoseksueel) en vooral heel veel muziek. Hij vertrouwde zijn vriend Jan Brokken eens toe dat hij wist dat hij jong ging sterven. Daarom wilde hij intens leven. In de roman wordt niet alleen de hechte vriendschap tussen de beide mannen beschreven (muziek en literatuur bond hen), maar ook de vlucht van Egorov, zijn wervelende levensstijl in Amsterdam, zijn optredens overal in de wereld, en de vroege dood aan aids. Brieven en dagboeknotities van Egorov illustreren bepaalde delen van het boek, en ook het culturele en hoofdstedelijke leven in de jaren tachtig komt in het boek prominent naar voren. Het is alsof je als lezer in Amsterdam rondloopt. Brokken heeft opnieuw een prachtig boek over muziek geschreven! Normale druk.
(NBD|Biblion recensie, Wout Strootman)
Deze is te vinden op de pagina van bol.com over het boek van Jan Brokken: In het huis van de dichter Het boek is een hommage aan Youri Egorov.
Zelf ga ik naar de literaire salon , op zondag 11 oktober, in het theater De Purmaryn te Purmerend.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten